Tarif defterimden;
Sofra Dergisinde ”Çeşit Çeşit Biber’‘ başlıklı yayınlanan 6 tarifimden biri…
Rengarenk biberlerle hazırladığım diğer tariflerimi sırayla paylaşırım.
Konu biber olunca sevgili Selma Şen’in stillerini hazırladığı, Erkin Ön’ün fotoğraflarını çektiği biber görselleri de burada olsun istedim:)
Bu arada dün kızım beni arayarak dana bonfile ile ne yapabilirim anneciğim diye sorduğunda ilk aklıma gelen bu nefis lezzetti, pişirdikten sonra İg sayfasında paylaştığında tarif bir çok takipçim tarafından istenince bloğum her zaman kalıcı ve tarif defterim gibi olduğundan öncelikle burada yazmak istedim açıkçası…
Bloğumdaki bugüne kadar yazdığım, her birinin alışverişine varana kadar kendim yaptığım, tüm lezzetleri özenle hazırlayıp yapılış aşamalarına kadar fotoğrafladığım ki bu tarifle birlikte 4,5 yılda 439 tarif yazmışım ve sırada bekleyen onlarcası var. Tüm lezzetlerin ayrıntılı tariflerine arama kutusuna Yapmak istediğiniz yemeği yazarak ulaşabilirsiniz.
Sadece Sofra Dergisinde yayınlanan tariflerimin sunum görsellerinin sevgili Selma Şen ve sevgili Erkin Ön’e ait olduğunu belirtmek isterim.
Yanında az yağlı basmati pirinç pilavının çok yakıştığı, kısa sürede pratik bir şekilde yapabileceğiniz zencefil aromalı bademli dana bonfileyi deneyin derim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 + 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
Yarım kg dana bonfile, jülyen doğranmış
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı toz şeker
Sonradan ilave edilecek malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
10 adet sivri biber, her biri uzunlamasını ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış
1 kırmızı soğan, kabukları soyulup piyazlık doğranmış
5 diş sarımsak, ince doğranmış
1 yemek kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
50 gr kabuksuz badem
2 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
*Bonfile, soya sosu, karabiber, sıvı yağ, mısır nişastası ve toz şekeri bir kaba alarak karıştırın, 15-20 dakika marine olası için kenarda bekletin.
*Vok tavaya sıvı yağı akıtın, açık ateşte yağ ısınınca bonfilelerin yarısını tek sıra halinde ekleyip her iki tarafını kızartın, delikli kepçe ile bir tabağa aktarın, diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
*Aynı tavaya sivri biber ve soğanları alıp renklerini kaybetmeyecek gibi açık ateşte soteleyin, en son sarımsakları ilave edin, kızaran etler, badem ve susamı ekleyip karıştırarak ocağı kapatın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın…