Tarif defterimden;
Köftesi ve sebzeleriyle gayet besleyici ve leziz yemeği tek tencerede pratik bir şekilde pişirebilirsiniz…
Yanında pilav ve mevsim salatası çok yakışıyor…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Köftesi için;
300 gr köftelik orta yağlı kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
——————————
2 yemek kaşığı zeytinyağı
15 – 20 adet arpacık soğan, kabukları soyulmuş
2 orta boy havuç, küp doğranmış
300 gr taze bezelye, taneli ölçü
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 orta boy patates, küp doğranmış
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su, 400 ml
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Yarım demet dereotu, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurarak minik toplar hazırlayın.
*Zeytinyağını geniş bir tencereye akıtın, açık ateşte yağ ısınınca köfteleri ekleyip kızartın, kızaran köfteleri kenara alın. Kalan yağda arpacık soğanları ve havucu soteleyin, bezelyeyi ekleyip 2 – 3 dakika daha soteleyin. Salçalar, patates ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın, en son baharatlar ve tuzu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar 25 – 30 dakika pişirin. Kızarmış köfte, dereotu ve kekiği ilave edip ocağı kapatın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın