Mandalinayı bütün olarak reçel yapmama vesile olan geçen hafta Urla’da arkadaşımın bahçesindeki ağacın incecik kabuklu, küçük mandalinalarıydı. İlk aklıma gelen bunlarla şahane reçel olur diye söylemekle başladı. Arkadaşımın hepsini al teklifine ... devamını oku
Gambilya Favalı Enginar
Mevsiminde; Gambilya Favalı Enginar, davet sofralarında sunabileceğiniz lezzetli bir başlangıç yemeği oluyor. Gambilya nedir? Sarı mercimeğe benzeyen, Bodrum civarında bilinen, çorbası ve favası yapılan yabani bir bezelye türü... Sevgili ... devamını oku
Kumkuat Şekerlemesi
Mevsiminde; Turunçgiller ailesinin minyatür meyvesi olan kumkuat, kabuğuyla yenilen tek narenciye çeşiti. Aromatik ve nefis bir kokusu olan kumkuatın şekerlemesinin yapılışı zaman alsa da zahmete değecek kadar lezzetli oldu. Kek, kurabiye ve sütlü ... devamını oku
Cibes Otu Salatası
Mevsiminde; Ege bölgesi otlarından ve lahana familyasından olan Cibes ilkbaharın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Meze olarak, tek başına veya balık eşlikçisi olarak hazırladığım bu lezzetli ve sağlıklı salatayı mevsimi ... devamını oku
Hardallı, Peynirli Milföy
Tarif defterimden; Milföy hamurlarının üzerine hardal, keçi peyniri, domates ve kekikle hazırlayıp fırında pişirdiğim lezzetli ve yapılışı kolay tartı deneyin derim. Aşağıda 2 çeşit kalıpla yaptığım ölçüleri ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- …
- 196
- Sonraki Sayfa »