Mevsiminde; Bahçeden gelen taze pazılarla yaptığım Siyez Bulgurlu Etli Pazı Sarması, yanında yoğurt ile başlı başına doyurucu, sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek. Dolma, sarma, çorba ve pilav olarak bir çok yemekte kullandığım siyez bulgurunun ... devamını oku
Balkabaklı, Çikolata ve Tarçın Dolgulu Streuselli Ekmek( Babka )
Yeni keşifler; Hamurunda balkabağı, içinde çikolata ve tarçın, üzerindeki streusel (crumble) ile lezzet şöleni. Doğu Avrupa ülkelerinde geleneksel olarak Paskalya’da bol çikolatalı ve mayalı hamurla yapılan, Fransızların Brioş’unu andıran, ... devamını oku
Yulaf Ezmeli, Maydanozlu Omlet
Güne sağlıklı ve doyurucu başlangıç yapmak için pratik ve lezzetli bir tarif. Aşağıda verdiğim ölçü tek kişi için gayet doyurucu bir öğün oluyor. Servis: 25 cm lik krep tavasında Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 7-8 ... devamını oku
Kremalı, Mantarlı Penne Makarna
Penne makarnanın içlerine süzülen mantar, krema ve sarımsağın buluşması ile muhteşem lezzette ve tek başına öğün diyebileceğim makarnayı, kardeşimin İtalyan bir şeften öğrendiği tarifle yaptık. Daha doğrusu o yaptı ben sadece yamaklık yapıp bu ... devamını oku
Siyah Üzüm Reçeli
Tarif defterimden; Siyah üzüme mandalina suyu ve vanilya ilavesiyle yaptığım bu lezzetli reçeli üzümler bitmeden deneyin derim. Arcadia Bağları’ndan Sevgili Zeynep’in gönderdiği '‘cabernet sauvignon’' ve ''sangiovese'' üzümleriyle aşağıda ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- …
- 196
- Sonraki Sayfa »