Düdüklü tencerede kabuğuyla birlikte pişen bu lezzetli marmelatın tarifini, geçen senelerde kıymetli bir büyüğümden öğrenmiştim. Kelimelerle anlatamayacağım kadar muhteşem bir tadı var. Portakal, greyfurt , elma ve limon suyu ile pişirilen marmelatı, ... devamını oku
Pankek Şekersiz, Yağsız
Pankek, meyve ve akçaağaç üçlüsü anlatılmaz yaşanır. Özellikle haftasonu kahvaltıları için muhteşem bir lezzet şöleni; 2 adeti sadece 98 kalori, yapılışı da çok kolay. Bu tarifi yıllar önce Epicurious’ten almıştım. Tarifin bire bir aynısını ... devamını oku
Omlet, Pırasalı, Mısır unlu
Mevsiminde, kolay yemek; Sağlıklı bir yemek altenatifi; Geçen hafta yaptığım pırasalı tuzlu tarttan artan incecik 5-6 sap pırasayı nasıl değerlendireyim derken bu lezzetli yemek ortaya çıktı. Özellikle çalışanlar için yapılışı çok pratik sadece ... devamını oku
Tahinli Pekmezli Kek
Kış mevsiminde, tahin & pekmez sevenler için çok lezzetli ve tadını bilenlerin yapsan da yesek diye talepte bulundukları vazgeçilmez tariflerimden biri... Servis: 12-16 dilim Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: ... devamını oku
Kumkuat Reçeli
Turunçgiller ailesinin minyatür meyvesi olan kumkuat veya diğer adıyla kamkat, kabuğuyla yenilen tek narenciye çeşiti. Kış mevsiminde çok kısa bir süre bulunan kumkuatı bulabilirseniz yapmaya fazlasıyla değer bir reçel oluyor. Kumkuat reçelini ... devamını oku