Yeni keşifler; Balkabağı çekirdeklerinin karamelize edilmiş halinin, bir pastaya nasıl da yakıştığını yedikten sonra anladık. Alt katında balkabağı püresi ve baharatlar ile yumuşacık bir kek, orta katında labne ve krem peynirle hazırlanan kreması, ... devamını oku
Yeşil Mercimekli Kesme Hamurlu Yayla Çorbası
Annemin Tarif Defterinden; Kış mevsiminde içinizi ısıtacak, sıcacık ve çok lezzetli bir çorba oluyor. Üzerine dökülen tereyağı, pulbiber ve nanenin mis gibi kokusu bile iştah açmaya yeterli… Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme ... devamını oku
Elma ve Havuçlu Zeytinyağlı Kereviz
Mevsiminde; Kerevizi sevmeyenlere bile beğeniyle yedirebileceğiniz lezzetli bir yemek. Kerevizin keskin kokusu, elma, havuç ve portakal ile birleşince bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Az kalorili ve lif oranı oldukça yüksek olan ... devamını oku
Pazılı ve Peynirli Rulo Börek
Tarif defterimden; Kahvaltıda, çay ile birlikte veya akşam yemeklerinde, ara sıcak olarak lezzetli ve iştah açıcı bir börek oluyor. Önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Servis: 12 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme ... devamını oku
Kinoalı Tabule
Sofra dergisinde yayınlanan tariflerimden biri... Protein deposu kinoa ile bol yeşillikli, sağlıklı ve lezzetli bir salata oluyor. Tek başına öğün olarak veya davet sofralarında salata olarak ikram edilebilir. Kış mevsiminde 3-4 çorba kaşığı ... devamını oku