Annemin tarif defterinden; Bol sebzeli, sağlıklı ve lezzetli; yanında salatalık turşusu, yoğurt veya ayran ile tek başına bir öğün… Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30-35 dakika Malzemeler : 1 adet kuru ... devamını oku
Semizotu Yemeği, Mercimek Ve Bulgurlu
Mevsiminde; Semizotunun en lezzetli yemeği diyebilirim. Diyet yapanlar için doyurucu bir öğün olarak da tüketilebilir. Adana’lı kıymetli bir arkadaşımdan öğrendiğim tarifi, bulgur ekleyerek yaptığım haliyle paylaşıyorum. Servis: 4 ... devamını oku
Kuzu Etli Enginar Yemeği
Mevsiminde; Urla Enginar Festivali’nden aldığım enginar kalpleri, kuzu eti ile buluşunca bu lezzetli yemek ortaya çıktı. Genelde çanak enginarla, zeytinyağlı olarak yaptığımız yemeğinin dışında, Ege yöresinde 50 den fazla çeşiti varmış. Vakumlatıp ... devamını oku
Zeytinyağlı Bakla, Zerdeçallı
Mevsiminde; İlkbaharın gelişini müjdeleyen sebzelerden biri olan bakla, zerdeçal ilavesiyle lezzetli bir yemek oluyor, yoğurtsuz olmaz tabiki;) Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 15-20 dakika Pişirme süresi: 20-25 ... devamını oku
Portakal Çiçeği Reçeli
Yeni keşifler; Sakız Adası seyahatimden getirdiğim bir avuç portakal çiçeğini sevgili arkadaşım Maria Ekmekçioğlu'nun verdiği tariften uyarlayarak bu leziz reçeli yaptım. Bulabilirseniz mutlaka en az bir kere deneyin derim, pişerken evi ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- …
- 196
- Sonraki Sayfa »