Yıllar evvel muffin kalıbını aldığımda paketten çıkan orjinal tarif, ailemizin favori muffini olarak defterimde yerini aldı. Üzümlü, limonlu, cevizli, tarçınlı… İstediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Tarif sonundaki püf noktalarına göz atmayı ... devamını oku
Çemen
Annemin tarif defterinden; Çocukluk yıllarımızda, kahvaltı sofralarımız için annemin yaptığı ve tarif defterinde adı Çemen olarak geçen, ama içinde çemen olmayan bu lezzetli mezenin tarifi birçok arkadaşımın defterinde yerini ... devamını oku
Balkabağı Pasta, Kaymaklı
Yeni keşifler; Balkabağı, kaymak ve ceviz üçlüsünün, alıştığımızdan farklı bir tarzda buluşması; Bir kaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebileceğiniz, iştah açıcı görünümüyle de lezzetli bir pasta oluyor. Servis: 16 dilim, Hazırlama ... devamını oku
Shortcrust Tart
Yeni Keşifler; Geçen aylarda yaptığımız Piemonte, İtalya seyahatinde hemen hemen her gittiğimiz yerde ikram edilen, yerken ağızda dağılan bu lezzetli tartın tarifini nasıl bulurum diye düşünürken Alba’da bir kitapçıda karşıma çıktı. Geleneksel ... devamını oku
Karanfilli Portakal Reçeli
Portakal reçelinin, kabuğu ve içiyle birlikte pişirilen bu en lezzetli halini, yıllar önce çok yakın bir arkadaşımın annesinden öğrendiğim zaman, elimdeki diğer tarifleri çöpe atmıştım. Karanfil ve tarçın ilave ederek kendi yorumumla yaptığım ... devamını oku