Mevsiminde;
Mevsime uygun lahana ve havuç ile yapılan lezzetli bir salata. Özellikle makarna ve pizza yanına çok yakışıyor. Geçenlerde öğlen yemeğine davet ettiğim arkadaşlarıma Tajarin (linguineye benzeyen, İtalyanların bol yumurtalı bir makarna çeşiti) yanında ikram ettiğimde herkes tarafından çok beğenildi (ilerleyen günlerde trüflü adaçaylı ve bol parmesanlı tajarin tarifini buradan paylaşırım).
Uzun zamandır yazmak istediğim tariflerimlerimden biri olan Coleslaw Salatası bir gün önceden hazırlandığında lahana ve havuç yumuşayacak ve sosla buluşup lezzeti kat kat artacaktır.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
1 küçük lahana, 1 kg
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy havuç
1 büyük kırmızı soğan
4 çorba kaşığı dereotu, yıkanıp incecik doğranmış
2 çorba kaşığı kereviz sapı, yıkanıp ince doğranmış
5 çorba kaşığı mayonez (yağı azaltılmış olanlardan kullanıyorum)
5 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı üzüm veya nar sirkesi
3 çorba kaşığı kapari
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
*Lahanayı bıçakla ortadan ikiye bölüp yıkayın, her bir parçayı da tekrar ikiye bölün ve incecik doğrayın, geniş bir kaba alın. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip yumuşayana kadar iyice ovalayın.
*Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
*Soğanın kabuklarını soyup bıçakla ikiye bölün ve ince ay biçiminde doğrayın, fazla zedelemeden ovalayın.
*Lahana ve havuçları temiz bir tülbentin üzerine alın. Dört ucundan toparlayarak sularını iyice sıkın (bu suyu çorba veya yemeklerde kullanmak için saklayabilirsiniz).
*Suyu tamamen sıkılmış sebzeleri geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerlerine soğan, toz şeker, mayonez, yoğurt, sirke, kaparinin 2 kaşığını ve karabiberi ekleyip büyük bir kaşık ile karıştırın.
*Salatayı derin bir saklama kabına (cam veya porselen kap) aktarın. Üzerini strech film ile sıkıca kaplayın buzdolabında bir gün bekletin.
*Ertesi gün servis tabağına veya benim yaptığım gibi tekli kuplara alın, üzerlerini kalan bir çorba kaşığı kapari, dereotu ve elinizde varsa kırmızı küçük biberlerle süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın