Tarif defterimi karıştırırken çok uzun zaman önce Avustralya’lı bir arkadaşımın yaptığı, halen tadı damağımda olan bu pastanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tabi ki ilk denemeyi yaptıktan sonra 🙂 Bol meyveli, az şekerli ve çok lezzetli oldu. Yemek sonrası tatlı olarak, çayın, kahvenin yanında, benim gibi meyveli ve hafif tatlı sevenler için mükemmel bir pasta…
Servis: 12 dilim, 25 cm çapında kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 40-45 dakika
Malzemeler:
Kek için:
4 adet orta boy havuç, rendelenmiş
1 adet taze ananas, küçük küp doğranmış
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ ( ben fındık yağı + zeytinyağı karışımı kullandım )
1,5 su bardağı un, elenmiş
1 paket kabartma tozu
150 gr ceviziçi, iri dövülmüş; 3 çorba kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayırın.
100 gr krem peynir
100 gram labne peynir
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağı, oda ısısında
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle havuç ve ananası hazırlayıp kenarda bekletin.
Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alın, 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Unu, kabartma tozunu ve sıvı yağı ekleyin. Mikserin düşük deviri ile karıştırın. Havuç, ananas ve cevizleri ilave edin, bu aşamada spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına 1 tatlı kaşığı tereyağ sürün, 1 çorba kaşığı un serpin ve unu silkeleyerek kalıbın her tarafına yayın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve spatula ile düzeltin.
5 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Pastayı fırından alın, bir kenarda tamamen soğuması için bekletin. İçindeki meyve yoğunluğundan dolayı çok fazla kabarmıyor endişelenmeyin.
Kremanın yapılışı:
Derin bir kaba krem peynir, labne peynir, pudra şekeri, tereyağı, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu alın.
Mikser ile homojen bir kıvam alana kadar çırpın. 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Tamamen soğumuş olan kekin üzerine dökün ve buzdolabında bir gece veya en az 3-4 saat bekletin.
Pastayı, servis yapacağınız tabağa alın ve kelepçesini dikkatli bir şekilde çıkarın.
üzerini ceviziçi ile süsleyin.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın