Annemin tarif defterinden;
Uzun yıllar kızımın annemin elinden yediği ve en sevdiği nostaljik kurabiyeler hala evde vazgeçemediğimiz lezzetlerden biri.
Hamurunda yumurta olmadığından kapağı kapalı kavanozda uzun süre saklayabileceğiniz kurabiyeleri deneyin derim…
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
250 gr tereyağı, oda ısısında
1 çay bardağı pudra şekeri, 70 gr
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzerine serpmek için;
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Tereyağı ve pudra şekerini yoğurun.
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin, tereyağı & pudra şekeri karışımına yavaş yavaş ilave ederken bir yandan yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor).
*Kabuklu ceviz boyutunda yuvarlaklar hazırlayıp aralıklı olarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çatal ile hafifçe bastırarak şekil verin.
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.
Kısa bir not:
*Hamurunda yumurta olmadığından kapağı kapalı kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
çay kazanı der ki
Güzel tarifiniz için teşekkürler çay ile birlikte mükemmel gidecektir.
Chez Maman der ki
Beğeniniz için ben teşekkür ederim.