





Annemin tarif defterinden;
Uzun yıllar kızımın annemin elinden yediği ve en sevdiği nostaljik kurabiyeler hala evde vazgeçemediğimiz lezzetlerden biri.
Hamurunda yumurta olmadığından kapağı kapalı kavanozda uzun süre saklayabileceğiniz kurabiyeleri deneyin derim…
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
250 gr tereyağı, oda ısısında
1 çay bardağı pudra şekeri, 70 gr
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzerine serpmek için;
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Tereyağı ve pudra şekerini yoğurun.
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin, tereyağı & pudra şekeri karışımına yavaş yavaş ilave ederken bir yandan yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor).
*Kabuklu ceviz boyutunda yuvarlaklar hazırlayıp aralıklı olarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çatal ile hafifçe bastırarak şekil verin.
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.
Kısa bir not:
*Hamurunda yumurta olmadığından kapağı kapalı kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…






Güzel tarifiniz için teşekkürler çay ile birlikte mükemmel gidecektir.
Beğeniniz için ben teşekkür ederim.