Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç antep fıstığı ve frambuaz ile tadına doyulmaz lezzette oluyor.
Yapılışı çok kolay olan tatlının birkaç püf noktasına tarif sonundaki notlar bölümünden bakabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 40 dakika
Malzemeler:
1 lt süt
6 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı toz şeker, 180 gr
1 su bardağı antep fıstığı ezmesi
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
2 çorba kaşığı Antep fıstığı ezmesi
150 gr frambuaz
Yapılışı:
*Öncelikle sütü tencereye alıp kaynatın. Ocağı kapatıp şeker ve vanilyayı ekleyin, eriyinceye kadar karıştırıp ılınana kadar kenarda bekletin. Ilınan sütü güllaç yapraklarını ıslatacağınız geniş bir kaba alın.
*İlk üç güllaç yaprağını birer birer süte batırıp yumuşamalarını sağladıktan sonra orta boy dikdörtgen veya kare cam kaba yerleştirin. Üzerine Antep fıstığı ezmesini serpin.
*Diğer üç yaprağı sırayla süte batırıp aynı işlemi yapın. Artan sütü de güllacın üzerine kepçe yardımıyla dökün, sütünü çekip soğuduktan sonra üzerini Antep fıstığı ezmesi ve frambuaz ile süsleyip servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
Lezzetli ve bereketli iftar sofraları dileğiyle afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Sütün ılık olmasına dikkat etmeli! Soğuk olursa yaprakları sütü çekmez, sıcak olursa güllaç lapa olur.
*Güllacı hazırladıktan sonra soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletip daha sonra buzdolabına alın.
Bir yanıt yazın