Ege otlarından arapsaçı genelde kuzu etiyle yapılsa da taze soğanlı ve maydanozlu mücveri de çok lezzetli oluyor. Yanında süzme yoğurtlu cacığın çok yakıştığı arapsaçlı mücveri deneyin derim…
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 bağ arapsaçı
5 sap taze soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak, ezilmiş
2 büyük veya 3 küçük yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber ve tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Arapsaçı, taze soğan ve maydanozu yıkadıktan sonra sularından tamamen süzdürerek incecik doğrayın. Sarımsak, yumurtalar, baharatlar, tuz ve unu ilave ederek karıştırın.
*Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı akıtın, orta ateşte yağ ısınınca mücverden yemek kaşığı ile tavaya aktarın. Her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Mücver hamuru bitene kadar tavaya her defasında birer yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kızartın.
*Sıcak veya ılıkken yanında cacık ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın