Mevsiminde;
Armut, ıspanak, nar taneleri, üzüm, peynir ve bademli sağlıklı ve leziz kış salatası…
Hardallı sosu dilediğiniz yeşil salatalarda kullanabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 büyük deveci armut
150 gr bebek ıspanak
100 gr rokfor peyniri
1 er avuç badem, nar tanesi ve kuru üzüm
Yarım limon suyu
Hardallı sosu;
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Armudu yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp incecik doğrayın, üzerine yarım limon suyu sıkarak karıştırın (armut dilimlerinin kararmaması için).
*Ispanakları yıkayıp iyice kurulayın. Sos malzemelerini karıştırın. Bademleri tavada kavurun.
*Ispanakları geniş bir kaseye alın, üzerine sosun, bademlerin, peynirin, nar taneleri, üzüm ve armut dilimlerinin yarısını ekleyip karıştırın.
*Salatayı servis tabağına geçirip tüm malzemelerin diğer yarısını üzerine serpiştirin, en son kalan sosu salatanın üzerine gezdirin.
Kısa bir not;
*Yeşilliklerle yaptığımız salata malzemelerini yıkadıktan sonra iyice kurutmalıyız, yeşillik sadece sos ile buluştuğunda salatanın lezzeti kat kat artıyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın