Körpe rokaların üzerine oluklu tavada kızaran armut dilimleri, kırmızı biber, parmesan dilimleri, fıstık ve portakallı sos ile tatlı & ekşi uyumu ve meyveli salata sevenler için sağlıklı ve harika bir lezzet…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 adet orta boy deveci armut
1 kutu bebek roka
5-6 minik biber turşusu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı ince dilimlenmiş parmesan
Sos malzemeleri:
1 portakal
Yarım limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
*Armutu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan yarım cm lik dilimler halinde bıçakla doğrayın.
*Oluklu tavayı yüksek ısıya ayarladığınız ocağa alın, tava ısındıktan sonra armut dilimlerini tek sıra halinde yerleştirin. Her iki tarafını 3-4 er dakika kızartın, spatula ile zedelemeden tabağa alıp soğumaları için kenarda bekletin.
*Rokaları bol suda yıkayıp kurulayın, salata kasesine alın. Üzerine tamamen soğuyan armut dilimlerini yerleştirin. Domates dilimleri, biber turşusu, dolmalık fıstık ve peyniri de gelişi güzel armutların üzerine serpin.
*Sos malzemelerini cam kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın, tamamen karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Not:
*Salatada kullandığınız yeşillikler yıkandıktan sonra çok iyi kurutulmalı ki sos doğrudan salatayla buluşup lezzetini artırsın.
Bir yanıt yazın