Bir önceki ‘Fırında Karnıyarık’ tarifimde bahsettiğim gibi mutfağa yeni giren gençler için bu tarif ;))
Birkaç püf noktasına dikkat edilirse Türk usulü tane tane ayrılmış lezzetli pilavlar elde edebilirsiniz.
*Sadece dikkat edilmesi gereken en önemli kural pilav pişerken tencenin kapağı açılmamalı ve karıştırılmamalı!
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı fındık yağı
Yarım su bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Pirinci derin bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini dört parmak aşacak gibi sıcak su ilave edip 1 saat kadar bekletin.
*Bu arada geniş bir pilav tenceresine fındık yağını ve şehriyeleri alın. Orta ateşte şehriyeler pembeleşene kadar pişirip ocağı kapatın.
*Pirinçleri nişastalarından tamamen arınana kadar bol suda yıkayıp süzgeçe alın.
*Şehriyelerin üzerine pirinci alıp orta ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. 2,5 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe ayarlayın.
*Yaklaşık 20 dakikada pilav yavaş yavaş pişecektir. Bu süre sonunda tahta bir kaşığı pilavın bir kenarından batırarak suyunu çekip çekmediğini kontrol edin (suyu tamamen bitmiş olmalı!).
*Tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edip üzerini kağıt peçete ile kaplayın, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlendirdikten sonra alttan üste doğru karıştırarak servise hazır hale getirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
toni der ki
Hello, Your recipes look fantastic and delicious! Is there a way to translate them into English on Pinterest?
Thank you,
Toni
Chez Maman der ki
Hello,
Firstly I thank you interested my recipes🙏
My english is not good enough to write all the recipes in english 🙁 But which recipes that you like I can send you by email.
Thank you again🙏
Müjgan