Avokado, tahin ve nohutla hazırlanan, yemek öncesi atıştırmalık olan bu lezzeti deneyin derim. Buzlukta haşlamış nohutlarınız varsa 10 dakikada yemeye hazır hale geliyor. Yılbaşı soframız için yaptığım Avokadolu Humus’un orjinal tarifi Closetcooking’e ait, orada verilen ölçünün yarısını kullanarak, 700 gramlık 1 kavanoz dolusu humus elde ettim. Ayrıca limon miktarını artırıp, 1 kaşık zeytinyağı ekleyerek kendi damak tadımıza göre yaptığım haliyle tarifi veriyorum.
Servis: 6-8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Malzemeler:
1 adet olgun avokado, büyük boy
200 gr haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı tahin
1 adet taze sıkılmış limon suyu
3-4 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
9-10 adet haşlanmış nohut, kabukları soyulmuş
Yarım çay kaşığı pul biber
Taze nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Avokadoyu ikiye bölerek içini kaşık yardımıyla çıkarın. Nohut, avokado, tahin, limon suyu, sarımsak, tuz ve zeytinyağını rondoya alın. Malzemeler tamamen ezilip homojen bir hale gelene kadar karışsın.
*Hazırladığınız karışımı servis tabağına alarak üzerini nohut, pul biber, zeytinyağı ve nane ile süsleyip kızarmış ekmekle servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın