Yaz sıcaklarında tek başına öğün olarak tüketebileceğiniz sağlıklı ve leziz salatada frenk soğanı ve soğanın tohuma kaçınca pembeye dönüşen yenilebilir çiçeklerini kullandım.
Çiçeklerin birazını kurutunca içlerinden dökülen minnacık tohumları balkon bahçemde toprakla buluşturmayı planlıyorum;)
Eğer frenk soğanı yetiştirmeyi başarabilirsem buradan paylaşırım sizlerle:)
Salatanın kısa videosunu tarif sonundan izleyebilirsiniz.
Servis: 2 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 adet atom salata
2 – 3 çorba kaşığı sirke, salatayı yıkarken kullanmak için
1 avokado
100 gr ezine keçi beyaz peynir
6 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
10 sap frenk soğanı
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar taneleri
5 – 6 adet frenk soğanı çiçeği
Yapılışı:
*Atom salatayı 20 dakika kadar sirkeli suda beklettikten sonra iyice durulayıp sebze kurutucu veya temiz peçete arasında kurumalarını sağlayın.
*Salatayı iri parçalar halinde doğrayıp salata kasesine alın.
*Avokadoyu ortadan ikiye kesip ortasındaki çekirdeği çıkarıp atın. İçlerini kaşıkla oyarak salataya ekleyin. Peyniri de elinizle ufalayarak ilave edin.
*Kurutulmuş domates, kabaca doğranmış frenk soğanı, sarımsak tozu, fesleğen, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
*Salatayı frenk soğanı çiçekleri ve nar taneleriyle süsleyerek servis kasesine aktarın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Avokadolu Peynirli Atom Salata 2
Bir yanıt yazın