Büyüklerimiz pilavı pişirebilen her yemeği kolaylıkla yapar diye söylerler. Biraz dikkat, biraz tecrübe, bolca sevgi… Sevilerek yapılan en basit yemek bile tadına doyulmaz oluyor.
Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden olan bu lezzetli pilav, davet sofralarında et yemeklerine leziz bir eşlikçi oluyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı basmati pirinç, sıcak, tuzlu suda 1 saat bekletilmiş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kabuksuz badem
50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
Yapılışı:
Tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri bol su ile yıkayıp süzün. Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp ısıtın, bademleri ekleyin,2-3 dakika pembeleşinceye kadar kavurun, pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurduktan sonra kuru üzüm,tereyağ ve tuzu ilave edin. Sıcak suyu ekleyin ve önce harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu ekleyin. Karıştırmadan üzerine kağıt havlu yerleştirip, tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlendirin. Daha sonra 1-2 kere karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Püf noktaları:
*Pilavın tane tane olması için daima 1 saat kadar tuzlu suda ıslatın ve nişastasının çıkması için bol suda yıkayın.
* Pilav pişerken asla karıştırmamalı! Pişirip demlenme işlemi bittikten sonra kenardan içeri doğru karıştırın.
Bir yanıt yazın