Sofra Dergisi 2018 Kasım sayısında yayınlanan tariflerimden biri…
Çorba ve dip sosların yanına çok yakışan baharatlı tortillaları yemek öncesi atıştırmalık olarak da sunabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 paket küçük boy lavaş (15 cm çapında olanlardan)
1 çay bardağı zeytinyağı, 100 ml
1 er tatlı kaşığı kekik, çörek otu, mavi ve beyaz haşhaşlar
1 er çay kaşığı pul biber, sarımsak tozu
Yapılışı:
*Zeytinyağı ve baharatları derin bir kaseye alıp karıştırın.
*Lavaşları elinizde varsa tırtıllı pizza kesicisi veya bıçakla her bir lavaştan 8 adet çıkacak gibi üçgen parçalar halinde kesin.
*Kestiğiniz lavaşları fırın kağıdı serilmiş tepsilere tek sıra halinde yerleştirip üzerlerine fırça ile baharatlı zeytinyağı karışımından sürün.
*5 dakika önceden 140 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerleri pembeleşene kadar kızartın.
*Soğuduktan sonra servis tabaklarına geçirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Lavaşlar çok ince olduğundan çabuk kızarıyor yakmamaya dikkat edin, pembeleşmesi yeterlidir.
*Yukarıda verdiğim ölçüden 2 fırın tepsisi baharatlı tortilla çıkıyor.
Bir yanıt yazın