Sofra Dergisi Baharat özel sayısı için hazırladığım ana yemeklerden biri…
Fransız mutfağında özellikle tavuk yemeklerinde kullanılan tarhun ve diğer baharatların birbiriyle uyum sağladığı lezzetli yemeği, yanında fırında patates ve bol yeşillikli salata ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
30 gr kavrulmuş kaju fıstığı
500 gr yoğurt
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı havlucan
1 çay kaşığı acı pul biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 kg tavuk göğsü, 3 adet
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 kakule çekirdeği
2 karanfil
Yarım çay kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı tarhun
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı çörek otu
5-6 adet kurutulmuş hindistan cevizi dilimleri
3-4 dal taze kekik
Yapılışı:
*Yoğurt, sarımsak, havlucan, acı pul biber ve zerdeçalı derin bir kaba alın, tavuk göğüslerini ilave edip iyice karıştırın, kabın üzerini streç film ile kaplayarak 4-5 saat buzdolabında bekletin.
*Tavuğu pişirmeye başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkartın.
*Kalın tabanlı bir tencereye sıvı yağı ve soğanları alın, orta ateşte soteleyin. Tavuğu marinesiyle birlikte ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
*Kakule tohumları, karanfil ve kimyonu havanda döverek tavuğa ekleyin, limon suyu ve tarhunu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatıp çörek otunu serpin.
Servis kasesine alarak kurutulmuş hindistan cevizi dilimleri, çörek otu ve taze kekik ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın