Mevsiminde;
Taze bakla ile bol yeşillikli leziz çorba…
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
700 gr taze bakla
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 şer sap taze soğan ve taze sarımsak, yıkanıp ince doğranmış
1 çay kaşığı tuz
1,5 lt sıcak su
Yarım demet dereotu, yıkanıp ince doğranmış
1 çay kaşığı karabiber
Servis esnasında:
100 ml krema
Dere otu
*Derin bir kaba 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu 2 litre kadar su alarak karıştırın (baklaları doğrarken kararmamaları için bu suya alıyoruz). Baklaları yıkayıp saplarını kopartarak ince doğrayın ve unlu suya aktarın.
*Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alın, orta ateşte tereyağı eriyince soğan ve sarımsakları ekleyip 3-4 dakika kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyerek un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış baklalar, yarım limon suyu, tuz ve sıcak suyu ilave ederek orta ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen çorbaya dereotu ve karabiberi ekleyip blenderden geçirin.
*Servis kaselerine pay ederek krema ve dereotu ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın