Baklava yufkasıyla yaptığım Antep Fıstıklı Dilber Dudağı, Erik Marmelatlı Keçi peynirli Yufka Çanakları,ve Kabaklı Fesleğenli Tart’ın kenarlarından kalan yufka parçalarını değerlendirdiğim leziz tart…
Yufkaları elinizle didikleyin (aralarında yağ olduğundan ekstra yağ kullanmaya gerek yok).
*1 adet yufkayı alt taban olarak tereyağı sürülmüş 25 cm çapında bir fırın kabına alın, üzerine didiklenmiş yufkaları serpiştirin.
*2 yumurta ve 1 su bardağı sütü karıştırın, 3-4 dal doğranmış fesleğen, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırarak yufkaların üzerine dökün. Ufalanmış keçi peyniri ni serpiştirip biraz pul biber ve karabiber serpin.
*170 derecede 5 dakika önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Kısa bir not:
Bu lezzeti 6 baklava yufkasıyla da yapabilirsiniz, 50 gr tereyağı yeterli olacaktır.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın