”Baklava Yufkasıyla En İyi 6 Tarif” başlıklı Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden biri olan leziz börekler…
Yanında domates sosu ile yemek öncesi ara sıcak veya çay saatleriniz için hazırlayabilirsiniz. Baklava yufkalı diğer tarifleri de sırayla paylaşırım sizlerle…
Servis: 6 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
250 gr dana kıyma
1 küçük kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kapya biber
1 köy biberi
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
7-8 dal maydanoz
100 gr dil peyniri
5 adet baklavalık yufka
40 gr tereyağı
Yapılışı:
*Yemeklik doğranmış soğan ile kıymayı 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Baharatları ve tuzu ekleyerek soğumaya bırakın, tamamen soğuyunca dil peyniri ve maydanozu doğrayarak ilave edip karıştırın.
*Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri atın.
*İki yufkayı tezgaha üst üste serin. İkinci yufkadan itibaren her kata fırça ile tereyağı sürerek tüm yufkaları üst üste yerleştirin. 6 kare parça keserek her bir parçayı küçük kaseye yerleştirip içine kıymalı harçtan pay edin, üzerlerini kapatarak hafifçe bastırın ve ters çevirerek fırın tepsisine alın.
*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kısa bir not:
Baklava yufkası çabuk kuruduğundan kullanacağınız kadarını ayırın, kalanı streç filme sarıp buzdolabında saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın