Tarif defterimden;
”Göz Dolduran karın Doyuran Börekler” başlığı altında Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden biri olan böreğin içinde kavrulmuş kıyma ve patatese çok yakıştırdığım kurutulmuş reyhan var.
Çay sofralarına çok yakışan doyurucu ve leziz böreği deneyin derim.
Servis: 28*40 cm lik fırın tepsisinde
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
20 adet baklavalık yufka
75 gr tereyağı eritilmiş
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
3 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan
300 gr dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
*Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp kenarda bekletin.
*Geniş bir tavaya sıvı yağ, yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıymayı alarak kavurun. Haşlanmış patates ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurup ocağı kapatın.
*Tereyağını eritip sıvı yağı ilave edin. Tepsiye eritilmiş yağdan sürün.
*Yufkanın iki adetini yağ sürmeden tepsiye yerleştirin. Sekiz adet yufkanın her birinin aralarına fırçayla yağ karışımından sürerek üst üste yerleştirin.
*İç harcı yufkaların üzerine yayın, kalan on adet yufkanın her birinin aralarına yağ karışımından sürerek üst üste yerleştirin. Arzu ettiğiniz gibi dilimleyip kalan yağ karışımını üzerine sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın