Baklava yufkasıyla kısa sürede hazırlanan leziz galeta…
Bu defa kuru kekik ve toz kırmızı biber kullandım, dilediğiniz kuru ot, baharat, susam, parmesan veya ay çekirdeği gibi lezzetlerle tatlandırılabilir…
yapılış aşamaları videosuna Instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 10 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
10 adet baklava yufkası
Yaklaşık yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hazırda bekletin.
*Baklava yufkasının bir adetini tezgaha serin, üzerine az miktarda yağ sürüp kekik veya toz kırmızı biber serpiştirerek ince rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak tepsiye sıralayın ve üzerlerine fırça yardımıyla az miktarda yağ sürün.
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın