Kolay yemek;
Balkabağı, yıldız anason ve zerdeçal ile buluşunca lezzetli bir çorbaya dönüşüyor. 1-2 dilim kızarmış ekmek eşlik edince de tadına doyum olmuyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
1 kg. balkabağı, kabukları ayıklanmış net ağırlık
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet yıldız anason, arzu ederseniz
1çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pulbiber
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Tuz
Üzeri için: 2 çorba kaşığı dereotu
Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Küp gibi doğradığınız kabakları ve yıldız anasonu ekleyin ve 5 dakika ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
Zerdeçalı, karabiberi, pulbiberi, tuzu, suyu ve et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. orta ısılı ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra el blendırı yardımı ile püre haline getirin.
Servis yaparken dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın