Yeni keşifler;
Balkabağı, kaymak ve ceviz üçlüsünün, alıştığımızdan farklı bir tarzda buluşması; Bir kaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebileceğiniz, iştah açıcı görünümüyle de lezzetli bir pasta oluyor.
Servis: 16 dilim,
Hazırlama süresi: 1,5 saat
Malzemeler:
1 kg balkabağı, kabukları soyulmuş ve 3-4 cm genişliğinde doğranmış
200 gr toz şeker
1 çay bardağı su, kabağı pişirmek için
1 tatlı kaşığı tarçın
1 vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi, blendırda toz haline getirilmiş
100 gram ceviziçi, iri parçalara ayrılmış
100 gr labne peyniri
250 gr kaymak
1 kutu krema, 200 ml
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Boziç
Yapılışı:
Balkabağını yıkayıp geniş bir tencereye alın, üzerine toz şeker, tarçın, vanilya ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın . Önce açık ateşte, kaynamaya başlayınca hafif ateşte 35-40 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocağı kapatın, tatlıyı püre haline getirin, 1 su bardağı kadarını sevis yaparken üzerine kullanmak için ayırın, kapağı kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayın. Kalan püreye bisküvileri ilave edin, karıştırın ve bir kenarda bekletin.
25 cm çapında bir kek kalıbını streç film ile yanlarından taşacak şekilde kaplayın.
Derin bir karıştırma kabında labne peynir, kaymak, krema ve pudra şekerini mikser ile 4-5 dakika koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı kalıba alın, üzerini spatula ile düzeltin. Cevizleri üzerine serpin ve derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin.
Kabaklı, bisküvili karışımı, kremalı karışımın üzerine kaşık ile dökün ve spatula yardımıyla düzeltin, üzerini streç film ile kapatıp derin dondurucuda 4-5 saat veya 1 gece bekletin.
Balkabağı pastasını kalıbı ile düz bir servis tabağına ters çevirerek alın, streç, filmi çıkarın.
Üzerini, ayırdığınız kabak püresi ile kaplayın, hindistan cevizi ve boziç ile süsleyin. Servisten 10 dakika önceye kadar derin dondurucuda bekletin.
Afiyet olsun
Selin Estroti der ki
Ağzım sulandı:)
Chez Maman der ki
Teşekkürler 🙂