Yaz sıcaklarının serinleten meyvesi karpuzu genelde beyaz peynirle tüketiriz. Balzamik ve nane yaprakları ilavesiyle tatlı & tuzlu ve ekşi uyumunu benim gibi sevenler için nefis bir salata oluyor. Üstelik hazırlaması sadece 10 dakika…
Servis: 2 kişilik
Malzemeler:
2 dilim karpuz
100 gr Ezine keçi beyaz peynir
2 yemek kaşığı balzamik sirke
7-8 yaprak taze nane, yıkanıp kurulanmış
Yapılışı:
*Dilimlenmiş karpuzun çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde olacak şekilde doğrayarak servis tabağına alın.
*Beyaz peyniri de aynı şekilde doğrayıp karpuzların arasına serpiştirin. Nane yapraklarıyla süsleyip balzamik sirkeyi üzerlerine akıtın. Servis yapana kadar buzdolabında saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın