Çikolatalı Lezzetler;
Sofra Dergisi için hazırladığım ”Bardakta Çikolatalı Tiramisu” çikolata sevenlerin beğeneceği lezzette🍫🌟
Yumurta kullanmadan kaymak ile hazırladığım bol çikolatalı tiramisuyu deneyin derim.
Servis: 200 ml lik 6 bardak
Hazırlama süresi: 30 dakika
Çikolata şurubu için malzemeler:
1 + 1/4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı espresso
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kahve likörü, arzu ederseniz
Çikolatalı ganaj için malzemeler:
120 gr bitter çikolata
140 gr krema
Dolgu malzemeleri:
300 gr rulo taze kaymak
300 ml krema
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
20-24 adet savoyer bisküvisi
Üzerine;
6 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
Yapılışı:
Çikolata şurubu için; Malzemeleri derin bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın, ılınması için kenara alın.
Ganaj için; Kremayı sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın, kaynama noktasına gelince ocağı kapatın. Parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyerek karıştırın ve sıkma torbasına akıtın.
Dolgu için; Kaymağı çatal ile hafifçe ezin. Ayrı bir kapta krema, toz şeker ve vanilyayı koyulaşana kadar 4-5 dakika mikserle çırpın.
*Kremalı karışımı çatal ile ezilmiş kaymağa iki defada pürüzsüz kıvam alana kadar spatula ile karıştırarak yedirin.
*Savoyerleri çikolatalı şuruba batırıp hemen çıkartın, her birini 4 parçaya bölün ve bardakların diplerine yerleştirin (her katına 1,5 – 2 savoyer yeterlidir). Üzerine 1 tatlı kaşığı çikolatalı ganaj ekleyin. 1 yemek kaşığı kremalı & kaymaklı karışımdan ilave edin. Aynı işlemi 1 kez daha yapın. En üstüne kalan ganajı ekleyip üzerlerini düzeltin.
*Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra rendelenmiş çikolata serperek servis edin.
Notlar:
*Kaymağı sadece ezin, çırparsanız veya çok karıştırırsanız kesilmeye neden olur!
*Kaymak yerine maskarpone kullanabilirsiniz.
*Kremayı 200 ml lik kutuda sıvı olarak satılanlardan kullandım.
*Tiramisu buzdolabında 2-3 gün saklanabilir.
*Bardak yerine 22 cm lik oval veya kare kalıpta da yapabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın