Tarif defterimden;
”Mevsim Yeşilleri” başlıklı Sofra Dergisi için hazırladığım lezzetlerden biri olan sultani bezelyeli, bol otlu nefis tavuk yemeği davet sofralarımıza çok yakışıyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
6 adet derili tavuk kalça but, kemiği çıkarılmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr sultani bezelye
3 sap taze sarımsak
3 sap taze soğan
1 kapya biber
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
300 gr taneli bezelye
1 kutu krema, 200 ml
1 limon, halka şeklinde dilimlenmiş
Üzerine:
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Yapılışı:
*Sultani bezelye, taze sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp yıkayarak sularından tamamen süzülmeleri için kevgire alın. Sarımsak ve soğanları ince doğrayın, Kapya biberi minik küpler halinde doğrayın. Taneli bezelyeleri de ayıklayıp 5 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin, tüm bu malzemeleri hazırda bekletin.
*Tavuk butlarını yıkayıp kurulayarak karabiber ve tuz ile ovalayın. Zeytinyağının 1 yemek kaşığını geniş bir tencereye alın, yağ ısınınca tavukların derili bölümleri alta gelecek gibi tek sıra halinde yerleştirin. Yaklaşık 5 dakika derileri kızarana kadar pişirin, diğer taraflarını da 5 dakika kızartıp kenara alın.
*Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve sultani bezelyeleri alıp açık ateşte 5-6 dakika soteleyin, doğranmış sarımsak, soğan ve biberi ilave ederek 2-3 dakika daha soteleyin. Sebzelerin üzerine kızarmış tavuk butlarını yerleştirin, yarım su bardağı sıcak su, yarım limon suyu ve rendelenmiş kabukları ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika orta ateşte pişirin. Tane bezelye ve kremayı ilave ederek 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. Halka dilimlenmiş limonlar ve doğranmış maydanoz ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın