Kolay yemek;
Akşam yemeklerinde yanında sade pilav ,cacık ve mevsim salatası ile ziyafete dönüştürebileceğiniz lezzetli ve yapımı kolay bir tarif;
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
5 adet domates, püre yapılmış
2 diş sarmısak, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 10-12 yaprak taze fesleğen
1 su bardağı taze kaşar, rendelenmiş
1/2 su bardağı parmesan peynir, rendelenmiş
Tuz, pulbiber, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı, patlıcanlara sürmek için
Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağ
2 adet köy biberi
*Patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyip üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş suda yarım saat kadar bekletin .
*Bu arada domates sosu için; 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp sarmısakları 1 dakika kadar pişirin, yanmamasına dikkat edin. Domates püresini ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin. Fesleğen, karabiber, pulbiber ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kapatıp bir kenarda bekletin.
*Patlıcanları yıkayıp hafifçe sıkarak fazla sularını çıkartın ve kurulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 1 çay bardağı zeytinyağını fırça yardımı ile patlıcanların her tarafına sürün.
*10 dakika önceden 230 derecede ısıtılmış fırında içleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Fırından çıkarıp bir tatlı kaşığının ters tarafı ile hafifçe bastırarak yuvalar oluşturun.
*Domates sosuna, peynirleri ekleyip patlıcan yuvalarına paylaştırın . Üzerlerine halka kesilmiş köy biberlerini ve tereyağını paylaştırıp tekrar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Püf noktaları:
* Patlıcanların kararmamaları için fırında yüksek ısıda pişirilmesi gerekir.
* Tuz ve baharatları, damak tadınıza göre arzu ettiğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
Bir yanıt yazın