Mevsiminde;
Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden patlıcan ile kolaylıkla yapabileceğiniz pratik ve leziz atıştırmalık…
İster açık olarak dilerseniz sandviç gibi hazırlayabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
2 bostan patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için;
2 büyük domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
100 gr rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
Yapılışı:
*Fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak birer cm kalınlığında doğrayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
*Zeytinyağı, baharatlar ve tuzu küçük bir kaseye alarak karıştırın, fırça yardımıyla dilimlenmiş patlıcanların her iki tarafına sürüp tepsiye tek sıra halinde yerleştirerek tepsiyi fırına verin ve fırın ısını 200 dereceye düşürün. Patlıcanlar yumuşayıp kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin (patlıcanları fırından çıkardıktan sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün).
Patlıcanlar fırında pişerken bu arada domates sosunu hazırlayalım;
*Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları küçük bir sos tenceresine alın, kısık ateşte sarımsak yağa aromasını bırakana kadar çevirin. Domates ve tuzu ilave ederek koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
*Domates sosunu pişen patlıcanlara pay edin (fotoğraftaki gibi), üzerlerine rendelenmiş peynirin 3/4 ünü serpiştirip patlıcanları sandviç gibi hafifçe kapatın. Kalan peyniri üzerlerine serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın