Tarif defterimden;
Brokoli ve karnabaharlı yapılışı pratik, sağlıklı ve leziz fırın yemeği…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
300 gr brokoli
400 gr karnabahar
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 havuç, rendelenmiş
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
15 adet kurutulmuş domates
Sosu için;
3 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1su bardağı süt, 200 ml
Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
Üzerine;
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
100 gr rendelenmiş taze kaşar veya mozarella
Yapılışı:
*Brokoli ve karnabaharı çiçeklere ayırıp yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika buharda haşlayın.
*Ayrı bir tavaya kuru soğan ve zeytinyağını alın, kısık ateşte soğan pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyip 2 – 3 dakika daha kavurun, en son ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
*Haşlanan brokoli ve karnabaharı orta boy fırın kabına yerleştirin, soğanlı & havuçlu karışım ve kurutulmuş domatesleri üzerine serpiştirin.
*Sosu için; Yumurta, yoğurt ve unu bir kaba alarak el çırpıcısı ile iyice çırpın, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak sebzelerin üzerine akıtın. Toz kırmızı biber ve rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin.
*170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın