Tarif defterimden;
Brüksel lahanasının biber, domates sosu ve fesleğenle yaptığım bu lezzetli yemeğini en az bir kere denemenizi tavsiye ederim. Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
1 paket brüksel lahanası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
3-4 diş sarmısak, ince doğranmış
2-3 adet sivri biber, çekirdekleri çıkarılıp küp doğranmış
1 adet kırmızı kapya biber, çekirdekleri çıkarılıp küp doğranmış
1 su bardağı domates püresi, yaz domateslerinden yaptığım püreyi kullandım.
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yarım su bardağı su
Yapılışı:
*Brüksel lahanalarının sap bölümünden yarım cm kadar kesin, sararmış dış yaprağı varsa çıkarıp atın. Derin bir kaba alın, üzerlerini aşacak kadar su ilave edin, üzerine yarım çay bardağı kadar sirke ekleyin kenarda bekletin.
*Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ilave edin, pembeleşene kadar kavurun, biberleri ekleyin, diriliklerini kaybetmeyecek gibi 1-2 dakika daha kavurun. Brüksel lahanalarını yıkayıp tencereye ekleyin, 2-3 dakika açık ateşte karıştırın, domates püresi, tuz, karabiber, pulbiber, fesleğen ve yarım bardak suyu da ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun
selwa der ki
ılk defa goruyorum guzele benzıyor deneyeceyım inşallah
Chez Maman der ki
Çok lezzetli bir yemek oluyor, deneyin derim.
Aliye emanet der ki
Biraz acılığı oluyor lahananın
Chez Maman der ki
Merhaba,
Brüksel lahanasının kendine has aroması var, baharatlarla tatlandırmak gerekiyor.
Ayse der ki
Çok lezzetli oldu bundan sonra bu tarifi yapicam teşekkürler.
Chez Maman der ki
Deneyip beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.
Sevgiler🤗