Tarif defterimden;
Az malzemeli ve ekonomik olan bulgur köftesi hazırlanıp haşlandıktan sonra kızdırılmış bol tereyağlı sosu ve yanında süzme yoğurt ile gayet doyurucu ve leziz bir yemek oluyor…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yumurta
Haşlamak için;
3 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Pişirdikten sonra üzerlerine;
8 – 10 dal maydanoz, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Bulgur, ezilmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alarak karıştırın, üzerine sıcak suyu ekleyin. Kabın üzerini temiz bir mutfak havlusuyla kapatarak bulgur suyunu çekip ılınana kadar yaklaşık 20 dakika bekletin. Ilınan bulgurlu karışıma un, biber salçası ve yumurtayı ilave ederek 15 dakika kadar iyice yoğurun.
*Yoğurduğunuz bulgurlu karışımdan misket boyutunda parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın.
*3 litre suyu büyük bir tencereye alın ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin, açık ateşte kaynamaya başlayınca misket köfteleri ilave edin ve köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın.
*Köfteler haşlanana kadar bu arada ayrı büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritip toz biberi ekleyin. Haşlanan misket köftelerini kevgir yardımıyla tereyağlı sosa aktarın, tavayı iyice sallayarak köftelerin sosa iyice bulanmasını sağlayın ve ocağı kapatın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak yanında süzme yoğurt ve yeşilliklerle servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın