Mevsiminde;
Badem çağlası ile hazırladığım süzme yoğurtlu ve cevizli meze & salata arası nefis lezzet…
Çağlanın ekşimsi tadıyla süzme yoğurt ve ceviz o kadar uyumlu oluyor ki, çağla mevsimi kısa olduğundan bulabilirseniz deneyin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram sayfamdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
250 gr badem çağlası
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
1,5 su bardağı süzme yoğurt
7 -8 dal dereotu, incecik kıyılmış
5 – 6 tam ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
————————
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
*Çağlaları yıkayıp çekirdeklerinden ayırın, pirinç tanesi gibi olana kadar rondodan geçirin ve geniş bir kaba aktarın. Üzerine süzme yoğurt, sarımsak, dereotu, elinizle ufaladığınız ceviz içleri ve tuzu ekleyip karıştırın.
*Çağla cacığını servis tabağına geçirdikten sonra üzerine zeytinyağı akıtın ve toz kırmızı biber serpiştirin.
Kısa bir not;
*Bu tarifte kullandığım çağlaların çekirdekleri sert olduğundan kenarlarından bıçakla keserek ayırdım, elinizdeki çağlaların iç çekirdekleri sertleşmemişse sadece içteki yumuşak çekirdeği çıkartmanız yeterli olacaktır.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın