Zencefilli kurabiye ev hamurundan kalanlarla 2015 in son paylaşımını da yapmış olayım;)
Yeni yılda sevdiklerimizle paylaşacağımız lezzetli tariflerde buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın…
Çam ağacı kurabiye hazırlığı:
*Bu modelde alt taban için hamuru 3 mm kalınlığında açtım 15 cm çapında yuvarlak kesip aynı metodla pişirdim. ( hamurun hazırlığı için 2 önceki Kurabiye Ev tarifine bakın )
*Yeşil şeker hamurundan mandalina büyüklüğünde kopartıp nişasta serptiğim zeminde 3 mm kalınlığında açtım, kenarlarına kırmızı şeker hamurundan nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yerleştirdim ve merdaneyle ortadan kenara doğru 2 mm kalınlığa gelene kadar açtım ve kırmızı benekler oluştu, siz kendi yaratıcılığınızı kullanarak istediğiniz modelde yapabilirsiniz.
*Kuşlar ve diğer figürler için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz.
*Şeker hamurlu kurabiyeler tamamen kuruduktan sonra fotoğraftaki gibi yerleştirin.
Çam ağacına asmak için; Çam şeklindeki kalıplarla aynı yöntemi kullanarak kurabiyeleri hazırlayın, piştikten sonra kurabiye ılıkken tepesinden 1 cm aşağısına sivri bıçak ucu kullanarak delikler açın, şeker hamuruyla kaplayıp kuruduktan sonra ip geçirin ve ağacınıza asın.
Kolay gelsin:)
Bir yanıt yazın