Tarif defterimden;
Kızarmış piliç butlarını sotelenmiş sebzeler ve kekikle tatlandırdığım bu lezzetin ön hazırlığı ve pişirme süresi sadece 20 dakika…
Hazırlama, pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet köy biberi veya sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
2-3 sap taze soğan
5-6 adet sarımsak
15 adet çeri domates
5-6 sap taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
*Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp ocağı açık ateşe ayarlayın. Zeytinyağı ısınınca yıkanıp kurulanmış piliç butlarını ilave ederek kızarana kadar pişirin.
*Butlar pişerken bu arada sebzeleri yıkayıp fotoğraftaki gibi doğrayın.
*Piliç butlarını kenara alıp piliçlerin tavaya bıraktığı yağda biberleri soteleyin, taze soğan, sarımsak ve domatesleri ilave edip açık ateşte 3-4 dakika daha soteledikten sonra karabiber, pulbiber, tuz, kekik ve kızaran piliç butlarını ekleyip karıştırın.
*Sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın