Tarif defterimden;
Kavrulmuş ceviz ve ceviz yağı aromasının çok yakıştığı kale kavurmasında elimdeki divle obruk peynirini değerlendirdim, aromalı herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.
Servis: 2 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
250 gr kale
1 avuç dolusu ceviz içi
1 yemek kaşığı ceviz yağı
3 diş sarımsak, ince doğranmış
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı divle obruk, eski kaşar, parmesan veya tulum gibi aromalı herhangi bir peynir
Yapılışı:
*Kaleleri bol suda yıkayıp kabaca doğrayın. Ceviz içini tavada kavurup kenara alın.
*Ceviz yağı ve sarımsakları tavaya alın ve ocağı orta ateşe ayarlayın, sarımsaklar yağa aromasını bırakınca doğranmış kale ve sıcak suyu ekleyip tavanın kapağı kapalı olarak açık ateşte 5 dakika pişirin. Kale kavurması sıcakken üzerine kavrulmuş ceviz ve peynirleri serpiştirin, Karabiber ve ihtiyaç duyarsanız az miktarla tuz serperek ılık olarak tüketin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın