Kolay Tatlı;
Baklava hamuru açamıyorum diyenler üzülmesin:) Derin dondurucuda milföyler varsa, bir önceki yapılan tatlıdan da şerbet kalmışsa sadece 5 dakikada yaptığım ve tadına bakanların çok beğendiği tatlımız hazır;))
Servis: 16 adet
Hazırlama süresi:5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
4 adet milföy hamuru
16 adet yarım ceviziçi
1 su bardağı toz şekeri, 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın, ince bir dilim limon ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika pişirin ve soğuması için kenarda bekletin.
*Milföy hamurlarını tezgaha alın, Çok yumuşamalarını beklemeden her bir kareden yuvarlak kalıplarla 4 adet kesin, az tereyağ sürülmüş tepsiye yerleştirin, toplamda 16 adet olacak. Kenarlarından artan hamurları da ayrı bir tepside pişirip değerlendirebilirsiniz.
*Hamurları 5 dakika önceden 180 derece ısıya ayarlanmış fırında 10 dakika kabarana kadar pişirin, aralarına cevizleri serpin, 10 dakika daha cevizler kavrulup, milföyler kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkardığınız milföylerin üzerlerine soğuk şerbeti dökün, aralarını açıp cevizleri yerleştirin. Üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyin. Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın