Tarif defterimden;
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden un helvası kandillerde, özel günlerde hemen her evde yapılır.
Bizim evde en sevilen hali kokusuyla, kıvamıyla damakta bıraktığı muhteşem lezzeti ve yerken ağızda dağılması.
Un helvasını biraz dikkat ve özenle, evde de yardım edecek birisi varsa birlikte kavurarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
Helvayı kavururken ekleyeceğiniz ceviz lezzetini kat kat artırıyor…
Yapılış aşamalarının kısa videosuna tarif sonundan ulaşabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Pişirme süresi: 40-45 dakika
Malzemeler:
200 gr tereyağı
100 ml zeytinyağı
500 gr un
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
250 gr pudra şekeri
250 ml su
Yapılışı:
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım;
*Pudra şekeri ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatın, ılınması için kenara alın.
*Tereyağı ve zeytinyağını kalın tabanlı geniş bir tencereye veya tavaya alın. Orta ateşte yağ eriyince unu yavaş yavaş ekleyin, unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe ayarlayın. Unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşık ile sürekli karıştırarak yaklaşık 45 dakika kavurun (cevizin yanmaması için 20. dakikadan sonra ekleyin).
*Kavrulan una şerbeti eklerken topak olmaması için bir yandan hızlıca karıştırın. Un şerbeti çekince kaşığın tersiyle düzeltip ocağı kapatın. Sıcakken kaşıkla dilediğiniz gibi şekil vererek servis tabağına geçirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın