Ege mutfağından;
Ege otlarından cibes ile yapabileceğiniz sağlıklı ve leziz salata…
Kuru meyveler ve bademin de çok yakıştığı salata & meze arası lezzeti deneyin derim…
Servis: 2 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
300 gr cibes otu + 1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı turna yemişi
3 kuru kayısı, doğranmış
1 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
Yapılışı:
*Cibes otlarının dış yapraklarını kopartıp ortalarındaki bölümü bütün bırakarak suya alın, üzerlerini aşana kadar soğuk su ve sirkeyi ilave edin. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın.
*Derin bir tenceye 2 lt kadar su alın, açık ateşte kaynamaya başlayınca karbonat ve cibes otlarını ilave edin. 2 – 3 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla buzlu suya alın (pişmesini hızlıca sonlandırmak için). Soğuyan cibes otlarını süzgeçe alın, sularından tamamen süzülünce servis tabağına geçirin.
*Sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Turna yemişi, kuru kayısı ve bademleri üzerine serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın