Ege bölgesi otlarından ve lahana familyasından olan Cibes ilkbaharın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Meze olarak, tek başına veya balık eşlikçisi olarak hazırladığım bu lezzetli ve sağlıklı salatayı mevsimi bitmeden deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
1 kg cibes otu
1 çay bardağı sirke, cibes otunu yıkarken kullanmak için
1 adet sarı kapya biber, tavla zarı formunda doğranmış
8-9 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
3-4 diş sarımsak, ezilmiş
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı nar taneleri
Yapılışı:
*Öncelikle cibes otunu 1 çay bardağı sirke ilave ettiğiniz suda 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayın.
*Otları derin ve geniş bir tencereye alın ve üzerlerini aşana kadar kaynar su ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika haşlayın, kevgir yardımıyla altlakileri üste alın ve 4-5 dakika daha haşlayın. Bekletmeden suyunu süzüp soğuk suya alın (bu işlemi yeşil rengini korusun diye yapıyoruz). Tamamen soğuduktan sonra süzgeçe alın ve sularını süzün.
*Cibes otlarını servis tabağına alın, üzerlerine sarı kapya biber ve kurutulmuş domatesleri serpin.
*Ayrı bir yerde sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın, haşlanmış otların üzerine dökün, nar taneleriyle süsleyip yarım saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın