Tarif defterimden;
Narenciye, nar, yeşillik, kişniş ve kabak çekirdeğinin bir arada çok yakıştığı sağlıklı ve leziz çiğ pancar salatasını ister tek başına, dilerseniz mevsim salatalarının üzerine serpiştirebilirsiniz….
yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
3 adet orta boy pancar, 500 gr
——————————————-
5 – 6 sap taze soğan, incecik doğranmış
Yarım demet dereotu, incecik doğranmış
1 küçük mor soğan, minik küpler halinde doğranmış
1 tatlı kaşığı tane kişniş, havanda dövülmüş
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 kase nar tanesi
2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
1 portakal suyu
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 – 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Pancarların kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve geniş bir kaba aktarın.
*Diğer tüm malzemeleri ayrı bir kasede karıştırıp rendelenmiş pancarlara ilave ederek harmanlayın. Tüketene kadar kapalı kapta buzdolabında saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın