Sevgili mutfak dostları;
Bundan sonra tariflerime bloğumun yanı sıra HThayat.com yemek tarifleri bölümündeki sayfamdan da ulaşabilirsiniz. HThayat’ta haftada bir gün vereceğim tarifler daha sonra burada diğer tariflerimin arasında olacak, ayrıca sadece bloğumda olmasını arzu ettiğim yepyeni lezzetleri de buradan takip edebilirsiniz.
Blogda yazmaya başlayalı haftaya iki yıl oluyor. Bu iki yıl içinde yaklaşık 200 e yakın tarif paylaşmışım. Mevsiminde yemekler, sağlıklı atıştırmalıklar, ara sıra tatlı kaçamaklar, bazen tarif defterimden bazen de yeni keşiflerle yaptığım lezzetleri paylaşmaktan ve sizlerden gelen olumlu geri bildirimlerden çok mutlu olduğumu belirtmeliyim.
HThayat’ta yazdığım ilk tarifim özellikle çocuklar tarafından çok beğenilen çikolatalı fındık kremalı, lezzetli ve eğlenceli bisküviler…
Servis: 14 sandviç bisküvi
Hazırlama süresi: 40-45 dakika
Pişirme süresi: 12-15 dakika
Malzemeler:
125 gr tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker,125 gr
1 yumurta
2 su bardağı un, 250 gr
1 tutam tuz
1 paket vanilya
Çikolatalı fındık kreması, cam kavanozda satılanlardan
*Öncelikle bütün malzemeleriniz oda ısısında olmalı, bisküvi hazırlığından yarım saat önce tereyağı ve yumurtayı buzdolabından çıkartın.
*Un, tuz ve vanilyayı eleyerek harmanlayın ve hazırda bekletin
*Yoğurma kabına tereyağı, şeker ve yumurtayı alın. Çatal veya el çırpıcısıyla homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
*Unlu karışımı yavaş yavaş tereyağlı karışıma bir yandan elinizle yoğurarak ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı! eğer ihtiyaç duyarsanız 1 çorba kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.
*Hamuru strech film ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
*Bu arada 2 fırın tepsisini fırın kağıdı ile kaplayın.
*Dinlenen hamuru ayrı bir fırın kağıdı üzerine alın, merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.
*Kare ve yuvarlak kalıplarla kesip, şekillerini bozmamaya dikkat ederek spatula yardımıyla tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Kalan hamuru toparlayın ve aynı işlemi hamurlar bitene kadar yapın.
*5 dakika önceden 175 derece ısıya ayarlanmış fırında 12-15 dakika bisküvilerin üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kurabiye pişirdiğiniz ısıya ayarlayın.
*Pişen bisküvileri soğuyana kadar tepside bekletin.
*Tamamen soğuyan bisküvilerin her birinin ortasına 1er tatlı kaşığı çikolatalı fındık kremasından alın, diğerlerini üzerlerine kapatın ve kenarlarından taşırmamaya dikkat ederek hafifçe bastırın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın