Mis gibi kahve aroması, yumuşacık dokusu ve üzerindeki çikolatalı sosuyla çok lezzetli olan keki ilk günkü tazeliğinde birkaç gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Servis: 25 cmlik ortası delik yuvarlak kek kalıbında
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler:
Kek için:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı granül kahve
3 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı
3 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Çikolatalı sos için:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı granül kahve
1 paket vanilya
40 gr bitter çikolata
Üzerini süslemek için;
Kalp ve granül çikolata taneleri
Yapılışı:
*Ortası delik yuvarlak kek kalıbının her tarafına 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüp 1 tatlı kaşığı un serpin, kabı sallayarak unun her tarafına dağılmasını sağlayın.
*Oda ısısındaki süte granül kahveyi ilave ederek kahve eriyene kadar karıştırın ve kenarda bekletin.
*Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserin yüksek deviri ile 4-5 dakika kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Fındık yağı ve kahveli sütü yumurtalı karışıma ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın.
*Kabartma tozuyla harmanlanıp elenmiş unu sıvı karışıma yavaş yavaş ilave ederek bir yandan mikserin düşük deviri ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
*Kek hamurunu 5 dakika önceden 175 derece turbo ısıya ayarlanmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir (fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kek pişirdiğiniz ayarı kullanın).
*Keki fırından çıkarıp ılınması için yaklaşık 30 dakika kadar bekletikten sonra servis tabağına geçirin.
Kahveli çikolatalı sosun yapılışı:
*Derin bir sos tenceresine pudra şekeri, un ve granül kahveyi alıp harmanlayın. Topak olmaması için sütü eklerken bir yandan karıştırın.
*Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatıp parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
*Sos sıcakken kekin üzerini kaplayın, kalp ve granül çikolata taneleriyle istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın