Pişmeyen nefis cheesecake;
Altında çikolata, hurma ve fındık içi ile hazırladığım tabanı, orta katında beyaz çikolatalı, kremalı ve krem peynirli dolgu, üzerindeki ahududu sosu ile nefis bir cheesecake…
Sofra Dergisi Nisan 2019 sayısı için hazırladığım lezzeti doğum günü pastası olarak da yapabilirsiniz, hatta hepsini bir defada tüketmeyecekseniz benim yaptığım gibi kapağı sıkıca kapalı bir kapta derin dondurucuda 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
Servis: 20*20 cm lik kare kalıp
Hazırlama süresi: 1 saatten fazla
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
Çikolatalı taban için malzemeler:
300 gr medine hurması, 18 adet
250 gr bitter çikolata
300 gr fındık içi
1 yemek kaşığı kakao
50 ml sıcak su, çeyrek su bardağı
Ahududu sos için malzemeler:
300 gr dondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığı su
100 gr toz şeker, yarım su bardağından bir parmak fazla
3-4 damla limon suyu
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Cheesecake dolgusu için malzemeler:
200 gr beyaz çikolata
200 gr kutu krema
400 gr beyaz krem peynir
75 gr pudra şekeri, yarım su bardağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzerini süslemek için:
50 gr ahududu
Yapılışı:
Çikolatalı taban için; Hurmaları sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartın. Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin. Fındık içini blenderden geçirin. Hurma, erimiş çikolata, kakao ve sıcak suyu ilave edip tüm karışımı blenderde çekin. Kalıbın dibini ve yanlarını pişirme kağıdı ile kaplayın, karışımı kaba döküp üzerini düzelterek donması için buzdolabında 1 saat bekletin.
Ahududu sos için; Ahududuları sos tenceresine alın, oda ısısında çözüldükten sonra toz şekeri ekleyin. Orta ateşte 4-5 dakika pişirip tanelerini kaşıkla ezin. Su limon suyu ve mısır nişastasını ilave edip sos kalınlaşana kadar yaklaşık 3 dakika pişirip ocağı kapatın ve tamamen soğuması için kenarda bekletin (en son üzerine ekleyeceğiz).
Cheesecake dolgusu için; Beyaz çikolata ve kremanın yarısını sos tenceresine alarak kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtıp karıştırın, soğuması için buzdolabına alın.
Bu arada kremanın kalanı, beyaz krem peynir, pudra şekeri ve vanilya özütünü derin bir kaba alarak 4-5 dakika köpükler oluşana kadar mikserle çırpın.
Soğuyan beyaz çikolatalı karışımı krem peynirli karışıma yavaş yavaş ekleyerek homojen kıvam alana kadar 2-3 dakika çırpın ve hurmalı bitter çikolatalı alt tabanın üzerine akıtarak spatula ile düzleştirin.
*Cheesecake üzerine ahududulu sostan tatlı kaşığı dolusu aralıklarla dökün. İnce bir çubuk ile gelişigüzel daireler çizin. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra üzerlerine ahududu tanelerini serpiştirin.
Notlar:
*Tek kişilik kuplarda da yapabilirsiniz.
*Tabanında bisküvi olmadığından glutensiz beslenenler tüketebilirler.
*Ahududu yerine vişne, böğürtlen gibi kırmızı meyveler kullanabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Mukaddes der ki
Muhteşem görünüyor ellerinize saglik en kısa zamanda deniyeceğim 😍
Chez Maman der ki
Çok teşekkür ederim🙏deneyin derim👍sevgiler🤗😍