Çocuklarla yapılan aktivitelerden biri mutfakta el becerilerini geliştirecek ve birlikte hazırlanıp pişirilen lezzetlerin tadına bakılıp, bir şeyler başarmış olmanın mutluluğuyla keyifle geçen değerli saatlerdir.
Geçen haftalarda HThayat.com yemek tarifleri sayfamda paylaştığım tariflerimden biri olan bu lezzeti sömestir tatilindeki minik misafirlerimizle evde yaptık. Fırından çıktıktan sonra kısa sürede kapışılan pratik çikolatalı milföy çubuklarını siz de minik şeflerle hazırlamaya ne dersiniz 😉
Servis: 16 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
4 adet kare milföy hamuru
32 adet küçük yuvarlak, çikolata parçası
8 adet yassı çubuk
2-3 çorba kaşığı un, milföyleri açarken kullanmak için
1 yumurta, çırpılmış
Yapılışı:
*Öncelikle fırın tepsisine fırın kağıdı serin, çubukları iki parçaya ayırıp kenarda bekletin.
*Milföyleri buzluktan çıkarıp kolay çözülmeleri için yaprakları tek sıra halinde aralıklı olarak tezgaha alın. Oda ısısına geldikten sonra kullanmaya başlayın.
*Her bir milföy hamurunu 4 er eşit parçaya kesin, her bir parçayı elinizi una bulayarak yuvarlayın, çay tabağı boyutunda açarak fotoğraftaki gibi iki çikolatayı ortasına alın, çubukları ortadan ikiye kesin ve iki çikolatanın arasına yarım çubuğu yerleştirin.
*Hamuru kenarlarından ortaya doğru toparlayıp elinizle hafifçe bastırın ve ters çevirerek fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
*Üzerlerine bıçakla çizikler atın ve çırpılmış yumurta sürüp 5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilıkken servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Çubukları marketlerde çay, kahve karıştırma çubuğu olarak bulabilirsiniz.
*Milföylerin ortasına para çikolata olarak satılanlardan yerleştirdim.
*Buzdolabında soğutulmuş çikolatalı fındık kreması ile de yapabilirsiniz, o zaman tepeleme birer çay kaşığı yeterli olacaktır.
Bir yanıt yazın