Sağlıklı atıştırmalık;
Elinizde kabuğu kararmış olgun muzlarınız varsa kapalı kapta dondurucuda bir gece bekleterek fıstık ezmesi, kakao ve az miktarda süt ekleyerek kısa sürede hazırlayabileceğiniz rafine şekersiz leziz dondurma…
Servis: 3 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Malzemeler:
6 adet orta boy yerli muz
3 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı soğuk süt
Üzerine;
Antep fıstığı, çikolata parçaları
Yapılışı:
*Muzların kabuklarını soyup her birini ikiye bölün, cam kaba tek sıra halinde yerleştirin. Üzerini streç film ile kaplayarak dondurucuda en az 4 saat veya bir gece bekletin.
*Donmuş muzlar, fıstık ezmesi, kakao ve sütü blendere alın, püre haline gelene kadar blenderden geçirin. Eğer hemen tüketmeyecekseniz bekletmeden yine cam kaba aktarıp üzerini düzeltin ve streç film ile kaplayarak dondurucuya alın.
*Servis edeceğiniz zaman dondurma kaşığı yardımıyla kuplara pay edin, üzerlerini Antep fıstığı ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
Kısa notlar;
*Eğer büyük boy ithal muz kullanacaksanız 3 – 4 adet yeterli olacaktır.
*Dondurucuda kapalı kapta bir ay kadar saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın