Sağlıklı atıştırmalık;
Muzlu, çikolatalı, fıstık ezmeli, rafine şekersiz ve unsuz leziz muffinler ara öğün atıştırmalığı olarak kolaylıkla hazırlanabilir…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
2 bardak yulaf ezmesi, ince öğütülmüş
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
4 adet olgun yerli muz
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı elma özü
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
75 gr bitter damla çikolata
Üzerleri için;
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı file badem
Yapılışı:
*Muffin kalıplarına pişirme kağıdı yerleştirin.
*Yulaf ezmesi, karbonat, kabartma tozu ve haşhaşı harmanlayın.
*Muzu çatal yardımıyla ezin. Yoğurt, fıstık ezmesi, sıvı yağ, elma özü, yumurtalar ve vanilya özütünü ezilmiş muzlarla birlikte derin bir kaba alarak mikser yardımıyla 3- 4 dakika çırpın. Yulaflı karışımı sıvı karışıma ekleyerek homojen kıvama gelene kadar çırpın. En son çikolatayı ilave edip karıştırarak muffin kalıplarına pay edin. Üzerlerine çikolata ve file bademi serpiştirin.
*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Kısa notlar;
*Elinizde ince öğütülmüş yulaf ezmesi yoksa normal yulaf ezmesini rondodan geçirin.
*Elma özü yerine bal kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın